Monthly Business Blog April

Iets met spierballen en machines..

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR129.jpg

Hoe leuk is om eens even lekker iets heel anders te doen dan wat er van je verwacht wordt? Nou, heeeeel leuk!

Ik kreeg een telefoontje of ik bedrijfsfoto’s wilde maken bij een heel stoer bedrijf. Alles behalve zoete kids met chocopasta, voorlezende opa’s en oma’s of huppelende kinderen in het bos. Nee, spierballen en machines. En of ik dat wilde doen.

Jaaaa, natuurlijk wilde ik dat graag doen!! Hoe tof is dat?! Bedrijfsfotografie bestaat in alle vormen en maten. Dus dit was zeker een opdracht waar ik volmondig ja tegen zei.

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR115.jpg

Het leuke van fotografie is dat je iedere sfeer kunt neerzetten die je graag wilt. Wanneer je een beetje de weg weet binnen de technieken, kun je iedere werkelijkheid maken. Niet alleen de belichting speelt hierbij een rol, maar ook compositie en nabewerking. Nu wil ik jullie niet te veel vermoeien met colleges over technieken binnen de fotografie, maar wel wil ik in dit blog graag laten zien dat er heel veel mogelijk is. En wederom (ik blijf het herhalen…) hoe belangrijk goede en profi- foto’s zijn voor je website.

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR146.jpg

Ook binnen portret, lifestyle-, outdoor shoots of conceptuele portretten ligt een technisch plan op tafel voordat er überhaupt een camera tevoorschijn komt. Dat is niet anders bij zakelijke fotografieopdrachten. Welke sfeer wil het bedrijf uitstralen?, wat is het doel van de foto’s (sfeer of product)?, wat wil je laten zien?en wat wil je liever niet laten zien?, welke klanten wil je aan trekken? en wat wil je uitstralen? Allemaal elementen die je linksom of rechtsom in je foto kunt verwerken.

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR138.jpg

Toen de vraag voor deze opdracht binnenkwam draaide mijn hoofd meteen op volle toeren over de mogelijkheden. Veel contrast en lekker hard licht waren wel meteen de elementen die kwamen boven ploppen. Aan de opdrachtgever had ik enkele voorbeelden en een toelichting laten zien om vooraf een beetje duidelijk te maken hoe ik het zag. Ook zij waren enthousiast en we prikten een datum.

De dag zelf werden we getrakteerd op een lekkere drukke lucht. Mooi. Hoe meer drama hoe beter! Het model was top, hoewel hij liever straten bouwt en grond verzet, werkte hij die dag mee als een volleerd topmodel. Zelfs zijn vrouw keek vol bewondering naar de posing-kwaliteiten van manlief.

De extra twist aan de foto’s gaf ik in de nabewerking. We wilden stoere platen, maar ook wel met een realistisch beeld van de machines. Dus realiteit-meets-drama was het codewoord.

Het was een supermiddag met hele toffe platen als resultaat. Uiteraard zijn ze niet alleen voor ‘de heb‘ bedoeld, maar ook als professionele uitstraling op de website. Neem eens een kijkje om te zien wat profi foto’s kunnen doen voor de uitstraling op je website: https://pzegers.nl

En mocht je nog een straatje of wat grondwerk nodig hebben? bel Paul: 06-50265859. Wil je ook graag toffe en professionele foto’s van je bedrijf voor socials, website of drukwerk? bel mij: 06-47070329.

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR114.jpg
SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR141.jpg

Monthly Business Blog Februari

Iets met een second chance you never gaat getten…

SCO_170624_jippi_0609.jpg

Op de rand van februari, de businessblog van deze maand! Voor deze maand wil ik jullie graag meenemen naar een opdracht van vorig jaar. Maar zo vlak voor de carnaval, is dit een heel leuk bedrijf om even ‘binnen’ te kijken. Jippi heeft naast de leukste babyspullen ook hele leuke verkleedkleren voor de kids!

Jippi design maakt en verkoopt prachtige handgemaakte spullen. Eigenaresse Maartje is een soort superheld op de naaimachine en maakt de leukste spullen voor kids. Van pyjama’s tot badcapes, van bugaboo- kappen tot de tofste tipi-tenten. Allemaal uniek en handgemaakt!

SCO_170207_jippi_0373.jpg

Naast het feit dat de spullen van Jippi- Design super leuk en mooi zijn, is het ook een prachtig voorbeeld van een startende onderneemster die het belang van beeld al meteen hoog in het vaandel had staan.

Graag wilde zij meteen bij de start van haar bedrijf een professionele website met professionele foto’s. Een investering die uiteindelijk altijd (!) zijn vruchten afwerpt en zichzelf terug verdient. Zeker bij een bedrijf dat online haar producten aan de man wil brengen: Klanten kunnen alleen maar kiezen op basis van beeld. Je kunt niets voelen of ruiken, dus het beeld moet al het werk doen.

Professionele foto’s zijn zeker in zo’n geval dan ook een must. Niet alleen voor aan goede productpresentatie, maar zeker ook sfeerbeelden die je producten helpen te verkopen. Daarnaast moet je als nieuwkomer jezelf altijd net even wat meer bewijzen dan de gevestigde orde.

Naamloos-1.jpg

You never get a second chance to make a first impression! Dus zeker ook als nieuwkomer: met een strakke website en vooral veel en goed beeld/ foto’s presenteer je jezelf meteen als nieuwe, maar vooral sterke, leuke en professionele partij.

SCO_170624_jippi_0793.jpg
SCO_170624_jippi_0588.jpg

Even een afweging voor in je hoofd: bij welk online bedrijf met dezelfde producten zou jij een kraamcadeautje kopen: Bij een website die onderbelichte telefoonfoto’s van een eikenhoutentafel met een opgevouwen badkleed erop of van een strakke website met mooie en duidelijke productbeelden inclusief een leuk beeld van een blije baby ingewikkeld in een tof badkleedje?

De beeldles van deze maand is dan ook: You never get a second chance to make a first impression!

Zorg dat beeld (lees foto’s!!) waarmee je jezelf en/of je bedrijf presenteert (online en hard-copy), meteen vanaf de start goed en profi zijn. Een investering die je altijd terugverdient en wanneer je er op bezuinigt later heel lastig weer recht kunt zetten… (iets met een second chance die je never get..).

Mocht ik je overgehaald hebben om toch een investering te doen in het beeldmateriaal van je (startende) onderneming: bel of mail mij. Voor ieder budget is er een passend voorstel. Echt. Al is het alleen maar om ook aan jou te bewijzen dat jouw bedrijf zich beter kan presenteren met goede en professionele foto’s!

 

Banner 1.jpg
SCO_170624_jippi_0724.jpg
SCO_170307_Jippi_0194.jpg
20171010_SCO_171010_winter_jippi_0842.jpg
_MG_0232.jpg
SCO_170307_jippi1_1.JPG
_MG_7267-2.jpg
_MG_7268.jpg

When photography meets Physics.

Een super leuk experiment samen met lovely lieve lottie. We wilden graag een beetje mysterieuze foto maken. In eerste instantie ook bedoeld voor haar uitnodiging voor haar mysterieuze kinderfeest. Maar vandaag bleek ook maar eens dat 9 worden, van alles te maken heeft met twee werelden, twee gezichten. Aan de ene kant staat ze nog volop in de wereld van poppen en playmobil en aan de andere kant is staat ze volop in een wereld van meiden, meiden, meiden, make up, kleding, liefdesproblemen en vooral veel gegiechel. Een betere metafoor voor deze verjaardag is er niet!

A double face experiment, when photography meets Physics.

lottie glas025.jpg
lottie glas020.jpg
lottie glas036.jpg
lottie glas023.jpg

Choco Babbie

Hoewel ik mij keer op keer voorneem om oooook foto’s te maken van mijn eigen kinderen, schiet dat er in alle drukte soms bij in. Daarom probeer ik in ieder geval op hun verjaardag de kids extra tof te fotograferen.

Vandaag wordt lieve Babet 2 en dat vraagt om iets bijzonders. Babbie is heerlijk ondeugend. Ze danst regelmatig op de tafel, plakt haar boterham op haar voorhoofd, smeert de keukenkastjes onder de tandpasta en als we even niet opletten lakt ze haar nagels (én handen én jurk én tafel én houten vloer). Hoewel ze zich ook echt ontpopt tot meisjesmeisje, was een foto met een tikke ondeugd erin dan ook wel op zijn plek.

Ze is dol op chocoladepasta en bij de gedachte alleen al moest ik grinneken.. dus het idee voor haar verjaardagsfoto was snel geboren. Aan het begin van de shoot keek ze me vol ongeloof aan en durfde ze niet echt te geloven dat ze met haar hand in de pot met chocopasta mocht. “Bet??” vroeg ze keer op keer.. “Ja. Voor Babet. Je mag er lekker van snoepen, neem maar een lekkere klodder pasta Babs”. En toen ik haar na de eerste keer ook niet terecht wees, maar juist toejuichte, durfde ze het pas echt te geloven. Ennnnn… toen ging ze dan ook echt helemaal los met de chocopasta.

Noem het ‘Bad Parenting’ en ja, ik ben bekend met de ingrediënten van Nutella. Maar hé, voor een keertje mag het wel, toch? Babet had in ieder geval de dag van haar leven en van onderstaande foto’s word jij ook heel blij, of niet dan? ;-)))

Suus Coolen Kinderfotografie Choco Babbie
Suus Coolen Kinderfotografie chocobabbie
Suus Coolen kinderfotografie Choco Babbie
Suus Coolen Kinderfotografie Choco Babbie
Suus Coolen Kinderfotografie Choco Babbie 4
Suus Coolen kinderfotografie Choco Babbie

Monthly Business Blog December

Naast heel veel kids en families, mag ik ook regelmatig bedrijven fotograferen. Ontzettend leuk om te doen om samen met de ondernemer plaatjes te kunnen maken van hun mooie bedrijf.

Beeld wordt steeds belangrijker, ook voor ondernemers. Om zich te presenteren en zeker ook om te vertellen wat ze voor je kunnen en willen doen. Met mijn bedrijfskundige achtergrond een hele leuk combinatie als fotograaf om samen met ondernemers beeldbanken te maken voor websites, brochures en/of socials.

Graag vertel ik jullie meer over deze leuke ontmoetingen met bedrijven en deel ik een selectie van de foto’s in de Monthly Business Blogs om ook aan jullie (letterlijk) een beeld te kunnen geven.

Vandaar dat ik vanaf 2019 iedere maand een blog maak waarin ik een selectie laat zien van de beelden die we voor het bedrijf hebben gemaakt samen met een korte toelichting.

Aan de vooravond van de start van Montly Business Blog, alvast een voorproefje. Onlangs is er namelijk een prachtig initiatief gestart voor een stadsblad in Oss door Wendy Vogels. Zij bracht ‘In Huys’ uit, met daarin leuke artikelen over al het prachtige wat Oss en omstreken te bieden heeft.

Wendy Vogels is zelf van Spahuys en Spahuys kids. Beide bedrijven zijn dan ook vertegenwoordigd in de glossy. Extra leuk omdat de foto’s die ik voor Spahuys mocht maken hierin zijn opgenomen. Nu is dan ook al een mooi moment om als voorproef voor de Monthly Business Blog de shoot bij Spahuys met jullie te delen.

Spahuys in Oss is een prachtige plek waar je in een intieme setting kunt genieten, van beauty behandelingen, hammam, massage of een tal van andere beauty verwenmomenten voor jezelf.

Tijdens de shoot hebben we o.a. foto’s gemaakt van het interieur, behandeling en producten. Hierbij was vooral de intentie om het sfeertje wat bij het Spahuys leeft en het juist zo fijn maakt, te laten zien. Bij het Spahuys is het intiem, mooie omgeving, professioneel team en heerlijke behandelingen. Echt een verwenplek!

Hieronder een kleine selectie van de vele foto’s van de shoot en natuurlijk van het blad ‘In Huys’. Zelf eens een kijkje nemen bij Spahuys? Check de site voor de mogelijkheden en de heerlijke behandelingen. Ze hebben ook cadeaubonnen, dus een goede tip voor onder de kerstboom!

Klik op de link voor de website van het Spahuys.

Website Spahuys

Spahuys Suus Coolen 2018026.jpg
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen 2018019.jpg
Spahuys Suus Coolen 2018050.jpg
Suus Coolen Fotografie Spahuys
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen 2018036.jpg
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen 2018030.jpg
Spahuys Suus Coolen 2018049.jpg
Spahuys Suus Coolen Fotografie
Spahuys Suus Coolen Fotografie

Brusjes Verjaardag: De portretten van gekloonde kinderen.

Een uitmuntend afstudeerproject

Enkele weken geleden mocht ik afstuderen aan de fotovakschool voor de vakopleiding. De opleiding en zeker ook het afstuderen was een intensief project.  Maar het resultaat met de 'uitmuntende' beoordeling en een fantastische expositie was alles meer dan waard. 

Veel mensen zijn geïnteresseerd in het project en zeer benieuwd naar het achterliggende concept en verhaal. Graag vertel ik je er in dit blog meer over. De portretten willen je namelijk graag uitnodigen om zelf eens na te denken over het klonen van mensen.  Klonen van mensen? Ja. Klonen van mensen.

SCO_180330_Brusjes_Web006.jpg


Gekloonde kinderen
 

Zelf ben ik altijd geboeid geweest door de techniek van menselijk klonen. Het lijkt science fiction, maar de techniek is er al bijna, de wetenschap wil heel graag, maar wij mensen (waar het om gaat!) hebben geen idee dat het al zo ver is. Je dode hond opnieuw tot leven roepen middels klonen kan al. Maar dat het echt niet meer zo lang duurt voordat je jezelf of je buurman kunt klonen, beseffen nog niet zo heel veel mensen. En jij? Wat weet je ervan? En, nog belangrijker, wat vind je ervan?

De menselijke kloontechniek gaat over onze 'species', onze soort, wat vinden wij er dan eigenlijk van dat er straks 'mensen' zijn die zijn gekloond? Is dat een mooie oplossing voor verschillende problemen of voelt het als verraad aan de mensheid?

Met mijn foto serie voor mijn eindexamen wilde ik dan ook graag de kijker uitnodigen om eens na te denken over menselijk klonen en zelf een aanzet te maken tot het vorming van een mening hierover. De 'uitnodiging' bestaat uit de portretten van de gekloonde kinderen, die je aankijken en je triggeren tot het opzoek gaan naar 'meer'.

Hieronder ligt ik verder toe hoe de portretten zijn opgebouwd, wat ze je (willen) vertellen en nog wel veel belangrijker: wat ze je willen vragen.
 

SCO_180330_Brusjes_Web005.jpg

BRUSJES VerjAArDAG; Mag ik er zijn?
 

De kinderen zijn gekloond uit delen van hun broertjes en zusjes. Vandaar dat ze de naam 'Br-usje' hebben gekregen. Deze kinderen zijn dus niet echt, maar gemaakt uit stukjes van hun broertjes en zusjes.

Het vieren van het leven doe je op je verjaardag. Het stellen van de vraag: "Mag ik er zijn?", is dan ook extra lastig op een dag dat je eigenlijk het leven wilt vieren; je verjaardag. Alle Brusjes zijn dan ook gesitueerd in een verjaardagssetting (slingers, feesthoed, trakteren etc) en kijken de kijker een beetje gelaten en vragend aan: "En, mag het? Hangen we vandaag de slingers op? Mag ik een stukje taart?, Mag ik van jou mijn cadeautje uitpakken? Met andere woorden: Mag ik er zijn?"

Om de levensvraag voor de kijker iets toegankelijker te maken, is er een vraag aan toegevoegd: Als de brusjes uit broertjes en zusje met verschillende leeftijden (bijvoorbeeld 8,4 en 1 jaar) bestaan, hoe oud is Brusje dan? Dus als we dan al het leven gaan vieren, hoeveel kaarsjes steken we dan aan? Een leuke interessante vraag, die als opstapje dient voor de kijker om na te denken over de grote vraag die daarboven hangt: Mag Brusje er überhaupt wel zijn?

 

SCO_180330_Brusjes_Web004.jpg

De uitwerking.


BRUSJE

Alle brusjes zijn gemaakt van onderdelen van hun broertjes en zusjes. De verschillende kinderen zijn gefotografeerd in de studio en via digitale bewerking in elkaar geweven (zowel gezicht als lichaam) zodat er nieuwe (niet bestaande) gekloonde kinderen ontstaan.

De brusjes moesten iets 'geks' hebben, er moest iets mee zijn, je uitnodigen om verder te kijken. Het mochten niet té mooie kinderen zijn zodat je niet zag dat er iets mee was. Maar ook weer niet te lelijk zodat het zou lijken op slechte montage. Ze moesten zo zijn, dat de kijker zich aangesproken voelt, getriggerd wordt en nieuwsgierig naar het bijbehorende verhaal.

Als je langer naar de brusjes kijkt, ga je ook zien dat er sommige zaken niet kloppen. Oren zijn dubbel, handen te groot, oorbellen nog in of wangen uit proportie. In eerste instantie zie je het niet, maar hoe langer je kijkt, hoe interessanter de platen worden.


ACHTERGROND EN STIJLING

Alle Brusjes zijn gesitueerd in een verjaardagssetting om de hierboven beschreven reden (vieren we het leven of niet?).

Om het leeftijdsverschil te visualiseren (als ik besta uit broertjes en zusjes in de leeftijden 8,4 en 1, hoe oud ben ik dan?), zitten in iedere foto drie 'tijdszones'.

1) de foto is in het 'nu' gemaakt,

2) alle kinderen dragen retro kleding van een aantal decennia terug,

3) ze zijn gesitueerd in een klassiek schilderij (alle achtergronden zijn door mijzelf gefotografeerd in het Rijksmuseum).

Drie verschillende tijdszones die niet bij elkaar passen; hoe oud zijn ze nou?


MONTAGE

Alle verschillende foto's zijn via digitale bewerking in elkaar verweven en tot een geheel gemaakt.  Met de laatste bewerking wordt de uitstraling en het 'gevoel' meegegeven aan de platen.

SCO_180330_Brusjes_Web002.jpg

 

Presentatie:

Als beloning voor de kijker, die het bijschrift zou lezen en waarbij de interesse getriggerd zou worden, lagen bij de expositie de fictieve 'dossiers' van de gekloonde kinderen ter inzage bij de platen.  Hiervoor is per brusje een dossier aangemaakt met een aanmeldingsforumlier, de polaroids van de broertjes en zusjes (leuk om voor de kijker te puzzelen welke onderdelen van wie er zijn gebruikt). Daarnaast zaten er in ieder dossier artikelen uit de wetenschap of media waarin de kloontechniek bij dieren als was toegepast. Hierbij waren allerlei verschillende reden voor klonen (vruchtbaarheid, biodiversiteit, ubermensch, herleven van overledene etc). Allemaal zaken waarvoor dieren op dit moment al gekloond worden, dus waarom de mens ook niet? Het werd daardoor nog tastbaarder voor de kijker en schrokken zij hoe dichtbij de serie al tot de werkelijkheid behoort.

 

SCO_180330_Brusjes_Web001.jpg

En Nu?

Ja, en nu. De expositie is geweest, de beoordeling binnen. Maar de ontwikkeling van menselijk klonen gaat verder en nog lang niet iedereen weet hoever het al is. Laat staan wat ze er zelf van vinden. De techniek en wetenschap ontwikkelen zich verder in het klonen. De vraag is niet 'of' maar 'wanneer'.  Tijd om zelf eens na te denken wat je ervan zou vinden wanneer je jezelf, je baas of je buurvrouw zou kunnen klonen.

Ik hoop dat mijn foto's bijdragen aan het aanzetten tot nadenken over menselijk klonen. Door dit blog zijn de platen en mijn verhaal nu ook digitaal en over de hele wereld te bekijken. En als je deze tekst nog steeds aan het lezen bent, heb ik in ieder geval ook jou bereikt ;-).

Dus, wellicht eens leuk om eens na te denken tijdens de vakantie die voor de deur staat. Wat vind ik er nou van dat er straks misschien wel twee, drie of honderd 'ikjes' zouden zijn?

Vind je het leuk om eens samen verder te sparren over menselijk klonen of wil je ook wel graag de 'medische' dossiers van deze gekloonde Brusjes inzien? Let me know!
 

SCO_180330_Brusjes_Web003.jpg

Voor 1-1 werd via 1-3 toch voor 1-5

IN DE STILTE

Biiiiijna, echt bijjjjjna. Roep ik al maanden. De homepage van deze pagina staat al sinds augustus vorig jaar op 'comming soon'. Een site is zo belangrijk, zeker wanneer mensen erom beginnen te vragen.  Maar er kregen nog te veel zaken voorrang. En hoewel ik het dus zo graag per 1 januari in de lucht wilde hebben, was het toen nog niet zoals ik wilde. Eerst nog verschoven naar 1 maart, maar het wordt nu 1 mei definitief. Maar dan echt. Beloofd.

UNDERCOVER

Dadelijk gaat de site live. Maar nog wel undercover. Niemand weet het nog, behalve jij als je dit leest. Eerst nog even achter de schermen alles dubbel checken en dan gaan we het de rest van de wereld vertellen. 

Leuk. Ik heb er zin in. Vooral ook om je hier meer te vertellen over allerlei weetjes over de fotografie. Geen technische tips en trics, daar zijn al genoeg blogs over. Maar wel over ervaringen, voorbeelden, shoots en leuke dingen die ik binnen het fotografievak tegenkom.

Maar eerst nog even in de stilte... 
 

Bijna. Echt bijna.

De laatste loodjes

De laatste stukjes, de laatste foto's, de laatste verschuivingen, de laatste loodjes en deze site is klaar om met de buitenwereld te delen.

De deadline om de site wereldkundig te maken, heb ik verschillende keren verlegd. Nog niet mooi genoeg of toch nog te weinig tijd gehad om er echt iets van te maken.

Eigenwijs

Ik ben redelijk eigenwijs en wilde dan ook perse zelf mijn site maken. Hoewel ik helemaal geen verstand heb van websites bouwen, weet ik wel wat ik graag wil vertellen en wat ik wil laten zien. Dat was dan ook vaak de reden dat het langer duurde. Ik moest de software leren kennen en (nogmaals omdat ik eigenwijs ben) vooral ook hoe ik de standaard templates kon verbouwen om ze aan te passen op hoe ik het wilde.

Misschien wel helemaal niet volgens de richtlijnen van de sitebouwertheorieen, maar dit is hoe het geworden is. Althans, hoe het voorlopig geworden is. Want de site blijft in ontwikkeling en ik wil het interessant blijven maken om af en toe eens opnieuw een kijkje te nemen.

En dan..?

Voor nu is hij goed genoeg om hem toegankelijk te maken voor de rest van de wereld.  En zoals hierboven al aangegeven zal hij altijd in ontwikkeling blijven. De ene keer wat meer dan de andere keer. Soms een nieuw blog of een nieuwe foto.

Voor nu is hij zoals hij is. Super spannend, maar ik hoor graag wat je ervan vindt!

And than there was a beginning

Het begin van een wens
Mooie foto's maken van de mensen om mij heen, het vastleggen van mooie momenten met mijn gezin. Dat was voor mij de reden om te beginnen met de vakopleiding Toegepaste Fotografie aan de Fotovakschool. Voorheen kwam ik niet verder dan wat snelle zwaar onderbelichte foto's met mijn telefoon. Soms een gelukstreffer die met veel filters de moeite waard was om in een plakboek te plakken. En dat terwijl er naar mijn idee zoveel meer mogelijk zou zijn als ik zou leren hoe ik momenten en dingen kon vereeuwigen met beeld.

Het begin van een opleiding
Een aantal jaren geleden begon ik met een professionele opleiding tot fotograaf. Als er iets te ontdekken viel, dan wilde ik dat ook op de professionele manier doen. En al vrij snel bleek dat er nog veel meer mogelijk was dan dat ik ooit had bedacht. Een ware schatkamer aan beeld dat ik zelf kon maken! Wow! Maar toch ook een groot zwart gat van onwetendheid. Want (en dat is bij ieder begin) wanneer je een klein beetje van iets weet, besef je tegelijkertijd dat je helemaal niets weet.  Een lange weg van uitproberen, euforie, frustratie en vooral ontdekken volgde. 

Het begin van deze site
Zo af toe vond ik het leuk om iets te laten zien aan de rest van de wereld. Een post op facebook of instagram omdat ik zelf vrolijk werd van een plaatje en dat wilde delen.  Er kwamen reacties van mensen waarin ze enthousiast vroegen of ik dat ook niet van hen of de mensen om hen heen wilde maken. En dat is waar het eigenlijk begon..  Het begin van deze site.

Het begin van jouw foto?
Ik word blij als mensen blij worden van een foto die ik heb gemaakt. Omdat ze zichzelf herkennen in hun kind, omdat ze net dat ene plaatje voor op hun zakelijke website of omdat ze iets vast hebben kunnen leggen wat ze koesteren. Een moment, een huis, een slappe lach, een klein mensje of...?

Dat is de reden ik deze site heb gebouwd. Om te laten zien wat ik voor jou kan maken met beeld. Misschien word jij er ook wel heel blij van. Misschien wil jij ook wel graag een foto van jezelf, jouw huis, van je gezin, van je kinderen of je bedrijf? Of heb je een idee en zoek je iemand die dat voor je kan doen.  Snuffel eens rond en wanneer je graag samen iets wilt maken of vastleggen, leuk!