Monthly Business Blog April

Iets met spierballen en machines..

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR129.jpg

Hoe leuk is om eens even lekker iets heel anders te doen dan wat er van je verwacht wordt? Nou, heeeeel leuk!

Ik kreeg een telefoontje of ik bedrijfsfoto’s wilde maken bij een heel stoer bedrijf. Alles behalve zoete kids met chocopasta, voorlezende opa’s en oma’s of huppelende kinderen in het bos. Nee, spierballen en machines. En of ik dat wilde doen.

Jaaaa, natuurlijk wilde ik dat graag doen!! Hoe tof is dat?! Bedrijfsfotografie bestaat in alle vormen en maten. Dus dit was zeker een opdracht waar ik volmondig ja tegen zei.

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR115.jpg

Het leuke van fotografie is dat je iedere sfeer kunt neerzetten die je graag wilt. Wanneer je een beetje de weg weet binnen de technieken, kun je iedere werkelijkheid maken. Niet alleen de belichting speelt hierbij een rol, maar ook compositie en nabewerking. Nu wil ik jullie niet te veel vermoeien met colleges over technieken binnen de fotografie, maar wel wil ik in dit blog graag laten zien dat er heel veel mogelijk is. En wederom (ik blijf het herhalen…) hoe belangrijk goede en profi- foto’s zijn voor je website.

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR146.jpg

Ook binnen portret, lifestyle-, outdoor shoots of conceptuele portretten ligt een technisch plan op tafel voordat er überhaupt een camera tevoorschijn komt. Dat is niet anders bij zakelijke fotografieopdrachten. Welke sfeer wil het bedrijf uitstralen?, wat is het doel van de foto’s (sfeer of product)?, wat wil je laten zien?en wat wil je liever niet laten zien?, welke klanten wil je aan trekken? en wat wil je uitstralen? Allemaal elementen die je linksom of rechtsom in je foto kunt verwerken.

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR138.jpg

Toen de vraag voor deze opdracht binnenkwam draaide mijn hoofd meteen op volle toeren over de mogelijkheden. Veel contrast en lekker hard licht waren wel meteen de elementen die kwamen boven ploppen. Aan de opdrachtgever had ik enkele voorbeelden en een toelichting laten zien om vooraf een beetje duidelijk te maken hoe ik het zag. Ook zij waren enthousiast en we prikten een datum.

De dag zelf werden we getrakteerd op een lekkere drukke lucht. Mooi. Hoe meer drama hoe beter! Het model was top, hoewel hij liever straten bouwt en grond verzet, werkte hij die dag mee als een volleerd topmodel. Zelfs zijn vrouw keek vol bewondering naar de posing-kwaliteiten van manlief.

De extra twist aan de foto’s gaf ik in de nabewerking. We wilden stoere platen, maar ook wel met een realistisch beeld van de machines. Dus realiteit-meets-drama was het codewoord.

Het was een supermiddag met hele toffe platen als resultaat. Uiteraard zijn ze niet alleen voor ‘de heb‘ bedoeld, maar ook als professionele uitstraling op de website. Neem eens een kijkje om te zien wat profi foto’s kunnen doen voor de uitstraling op je website: https://pzegers.nl

En mocht je nog een straatje of wat grondwerk nodig hebben? bel Paul: 06-50265859. Wil je ook graag toffe en professionele foto’s van je bedrijf voor socials, website of drukwerk? bel mij: 06-47070329.

SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR114.jpg
SCO_190407_MaaikenFam_KLEUR141.jpg