ALGEMEEN

 

Krijg ik ook de digitale bestanden van de foto's?
Natuurlijk krijg je de digitale bestanden! Dat is immers waarvoor je hebt betaalt. Op veel plaatsen kun je alleen de afdrukken kopen. Bij Suus Coolen Fotografie koop je het digitale bestand in groot formaat. Je kunt er dan vervolgens zelf mee doen wat je graag wilt. 


Kan ik de foto's ook bij jou laten afdrukken?
Ja dat kan. Maar ik kan je ook alleen adviseren wat een mooie afdruk zou kunnen zijn en dat je vervolgens zelf kiest waar en tegen welke prijs je dat wilt doen. 

Omdat je bij Suus Coolen Fotografie de digitale bestanden koopt, kun je vervolgens er zelf voor kiezen of je ze laat afdrukken, waar je ze laat afdrukken, op welk materiaal en tegen welke prijs.

Tegenwoordig zijn er allerlei afdrukmogelijkheden. Op verschillende plaatsen, verschillende materialen en voor iedere portemonnee. Ik heb verschillende voorbeelden liggen van de mogelijkheden en kan je adviseren op basis van je wensen.

 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn foto's heb?
Je krijgt de foto's zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 2 weken. Ik stuur je de digitale groot bestanden via we transfer.
 

Hoe werkt dat met de bestanden?
Afhankelijk van de soort shoot die je gekozen hebt stuur ik je de eindfoto's in 1 keer of ik stuur je eerst de kleinbestanden.

Wanneer je een shoot hebt, waarbij je kunt kiezen stuur ik eerst de klein bestanden met watermerk. Nadat je de foto's die graag wilt hebben, gekozen hebt en het juiste bedrag bij mij staat bijgeschreven, stuur ik je de groot bestanden digitaal aan je door.

 

Kan ik zelf de foto's kiezen?
Dit is afhankelijk van de soort shoot die je kiest.

Bij de broer/ zus foto en de foto met tekening, kies ik de beste foto. Deze foto wordt volgens het concept helemaal nabewerkt. Deze stuur ik in kleinformaat naar je toe en nadat je betaald hebt, in groot formaat.

Bij de overige shoots waar meerdere foto's zijn gemaakt, stuur ik je eerst de resultaten van de shoots in digitaal klein formaat en met beeldmerk. Nadat je gekozen hebt en het bedrag voor de deze foto's en de shoot hebt overgemaakt, stuur ik je de digitale bestanden in groot formaat.

Bij de lifestyle shoots krijg je minimaal het aantal foto's zoals aangeven per categorie. Hier hoef je niet uit te kiezen. Nadat ik het bedrag voor de shoot ontvangen heb, stuur ik je de foto's in grootformaat aan je toe.

Wanneer je bij de lifestyle-shoots eerst de foto's wilt zien voordat je betaald. Kan ik vooraf de foto's in kleinformaat en voorzien van beeldmerk aan je mailen. Hiervoor vraag ik wel een aanvullend bedrag van € 20,00.


Kan ik later nog foto's bijbestellen?
Ik bewaar je foto's in ieder geval een half jaar. Tot die tijd is het mogelijk om bij te bestellen. Daarna kan het zijn dat ik je foto's nog steeds wel heb, maar geef ik geen garanties dat ik ze bewaar.


Mijn kinderen willen niet op de foto. Wat nu?
Nou, dan laten we ze toch gewoon lekker spelen. Tuurlijk wil je niet stilstaan in je nette kleren zonder te bewegen en lachen wanneer je moeder dat zegt. Kids willen bomen klimmen, voetballen, met mama knuffelen, met papa stoeien of nagels lakken en met dino’s spelen. Dus dat laten we ze ook lekker doen. Daar krijgen we namelijk de mooiste foto's van.

Gewoon zoals ze zijn. En dat is waarom lifestylefotoshoots zo ontzettend leuk zijn, want daar kan dat. En geloof me, als ze eenmaal gewend zijn aan mij en de camera, willen ze ook best even poseren voor dat portretje.

 

Maar ik wil eigenlijk alleen een portret en niet een hele lifstyle shoot.
Wil je geen lifestyle, maar wel graag een portret van jouw kind, dat niet graag op de foto wil? We kunnen het proberen in de studio, misschien als we de tijd nemen wil hij of zij (met wat hulp van trucs) toch op de foto. 

Wanneer je denkt dat je kind (eren) het lastig gaan vinden om op de foto te gaan, is het fijn als je dat vooraf aangeeft. Dan kan ik zorgen dat er in de studio genoeg afleiding klaar ligt.

Ik kan ook bij je thuis komen voor alleen het portret. Daarvoor neem ik dan verschillende spullen mee, zodat we op lokatie een studio kunnen bouwen. Vaak zijn kids veel ontspannender in hun eigen situatie. En met wat trucjes hier en daar, willen ze uiteindelijk toch even in de camera kijken ;-). Zie bij het onderdeel prijzen voor de mogelijkheden.

 

Graag wil ik de kinderen laten anders-dan-anders portretteren, maar heb zelf geen inspiratie.
Oooo ik heb nog zoveel toffe ideeën! Voor groot of klein, realistisch of 'out of the box'"die klaar liggen om een keer gedaan te worden. Daar zit vast wel iets tussen wat bij je past of waarmee we samen tot een nieuw idee komen. Wil je graag een dergelijke shoot boeken? Ik neem altijd vooraf contact met je op om de mogelijkheden door te spreken. 

 

Ik heb een foto gezien op de site en wil er nu precies ook zo een.
Leuk, gaan we doen! Laat mij weten welke foto je bedoelt en met wie je deze foto zou willen maken en ik vertel je de mogelijkheden.

 

Wat moet ik aan?
Voor een shoot trek je aan waar jij jezelf het prettigste in voelt. Twijfel je over een setje? Neem ze beiden mee en bekijken we het samen. 

Voor de shoots met de kinderen, werkt het hetzelfde. Neem zowel de kleding mee die ze zelf het leukste vinden als die jij het leukste vindt. Kunnen we op het moment nog kiezen en misschien wel met beide kledingsets op de foto.

Wanneer het een conceptuele fotoshoot is, waar de kleding een belangrijk onderdeel vormt van het geheel, bespreken we vooraf samen wat de kinderen kunnen dragen. Dit kan eigen kleding zijn of kleding van de studio.

Afhankelijk van de soort shoot, kan kleding ook veel doen. Nadat je een boeking hebt gedaan, stuur ik je informatie met nog wat tips en trucs voor de kleding gespecificeerd op de shoot die je gaat doen. 

 

Kunnen we met de hele familie in de studio op de foto?
De studio is bescheiden. Voor portretten groot genoeg, maar een hele familie wordt wat krap. Wanneer je graag een groepsfoto wilt met meerdere mensen, kunnen we dat op locatie doen. Eventueel ook bij je thuis aan de tafel of in de tuin? Uiteraard afhankelijk van de locatie, maar zou je dat graag willen, laat het mij weten dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Zijn de foto's rechtenvrij?
De foto's die je particulier koopt zijn mag je voor al jouw eigen privé doeleinden gebruiken. Wil je privéfoto's zakelijk inzetten, vraag ik je wel dat vooraf met mij te overleggen.

Zakelijke foto's koop je ook rechtenvrij. Je kunt ze inzetten voor de zakelijke doelen waarvoor je ze hebt gekocht.  Doorverkopen is uiteraard niet toegestaan. Ook voor het gebruik door anderen wil ik graag dat je het vooraf overlegd. 


Reiskosten
Alle prijzen zijn zonder reiskosten. Dus wanneer je een fotoshoot wenst bij je thuis of op locatie, komt daar € 0,40 ct per km. Gerekend vanaf het adres van de studio, retour. 

 

AUTEURSRECHTEN

Algemene Voorwaarden
Voorkomen is beter dan genezen. Vandaar dit iets minder gezellige, maar helaas nodig gebleken hoofdstuk over voorwaarden, auteursrechten en andere belangrijke zaken. De algemene voorwaarden kun je vinden onder onderstaande knop.

Kan ik jouw foto van de website halen en vervolgens gebruiken voor eigen doeleinden?
Nee. Dat kan niet. Op alle foto's die ik maak en die eventueel op deze website staan, zit auteursrechten op alsmede beeld- en portretrechten. Zie ook de algemene voorwaarden hierboven. 

Wanneer je van mij de foto's koopt, gelden andere regels. Dus heb je interesse in een van de bestaande foto's, mail of bel me en ik vertel je de mogelijkheden. Alle foto's bevatten eveneens meta-data, dus mocht je om een of andere reden mijn contact gegevens niet kunnen vinden op deze pagina, staan ze altijd nog bij de foto die je van deze pagina kopieert.

Wanneer je een foto van deze website kopieert, gebruikt en/of vermeerdert op een andere manier, ga ik er eveneens vanuit dat je de foto van mij wilt kopen en akkoord gaat met de bijbehorende betalingsverplichting. 

 

Mag ik dan wel je idee namaken?
Ben je zelf fotograaf en opzoek naar een toffe manier om net even die anders dan anders foto te maken? Ik zou je vooral willen stimuleren om je eigen creativiteit te benutten en zelf een mooi idee te bedenken. Niet alleen omdat het leuker is voor de klant, maar vooral omdat het leuker is voor jezelf.

Toch gebrek aan eigen inspiratie? Lekker met mijn idee aan de slag gaan. Je zult niet de eerste zijn. 

 

 


 

 

 

 

LIFESTYLE FOTOGRAFIE

 

Wat is lifestyle fotografie?
Lifestyle fotografie is eigenlijk een reportage van jouw dagelijkse leven. Het zijn 'ongeposeerde' foto's van de dingen die jij en jouw gezin bezig houden en wat jullie het liefste samen doen.

Hoe gewoner, hoe bijzonderder. Juist die dagelijkse dingen, zijn zo waardevol om vast te leggen. Een vinger in de neus, knuffel of spelen met de auto's.

Nu lijken deze zaken heel gewoon, maar over een paar jaar kun je je al niet meer herinneren hoe het was. En hoe langer de tijd verstrijkt, hoe waardevoller de herinneringen in beeld worden. 

Omdat het in je eigen omgeving gebeurt en niets 'moet' is het voor kinderen ook heel ontspannen. Laat ze maar lekker spelen. Je krijgt daar vaak de allermooiste foto's van.


Kun je ook portretten maken tijdens een lifestyle shoot?
Ja hoor, dat kan. Niet een studioportret, maar wel een portret in een dagelijkse omgeving met natuurlijk licht. Mocht je graag een portret tijdens de lifestyle shoot willen maken, dan is het fijn als je het van te voren laat weten. Dan kan ik daar ook wat extra spullen voor meenemen.


Doe je ook newborn lifestyle?
Jazeker. Die bijzondere eerste weken zijn te mooi om niet vast te leggen. Een lifestyle shoot is daarvoor uitermate geschikt. Wanneer er ook broertjes en zusjes zijn, krijg je mooie spontane foto's. Uiteraard krijgt de baby zijn eigen shoot. Hiervoor neem ik ook spullen mee. En een foto sessie met papa en mama mag ook zeker niet ontbreken.


Doe je dan ook newborn in de studio?
Ik doe graag newborn shoots in een lifestyle setting. Voor new-born foto's in de studio met mandjes, swaddles, schalen en verkleedpakjes verwijs ik je graag naar een van de collega's. Ben je daarnaar opzoek? Laat het mij weten, dan stuur ik je de gegevens.  
 

Hoe werkt lifestyle fotografie?
We maken samen een afspraak voor de shoot. Vooraf bel of mail ik je even om wat zaken door te spreken. Over jullie wensen, over de kinderen en over het huis.

We bekijken dan ook samen welke 'activiteit' we kunnen doen tijdens de shoot. Het gaat vooral over jullie eigen leven, maar het is vaak wel een aanvulling wanneer jullie samen 'iets' doen. Hiervoor heb ik een hele lijst met mogelijkheden waar we vooraf samen iets uit kiezen. Of misschien heb je zelf een idee. De tijd daarvoor en daarna geeft ook genoeg materiaal voor foto's.

Op de dag zelf kom ik bij jullie langs en gaan we gewoon aan de slag. De kids laten we even wennen en snuffelen. We nemen de tijd en laten ons leiden door het ritme van de kinderen. Meeveren met hun ritme (en grillen ;-)), geeft het beste resultaat. 


Kan lifestyle ook buiten?
Buiten is ook heel leuk voor lifestyle. Juist! De kleine lifestyle shoot is alleen buiten op lokatie. In het bos, park of duinen.

Maar ook wanneer je thuis foto's wilt maken met de medium of large shoot, is het leuk om even de tuin in te lopen, een radslag te maken of te voetballen op straat. 

Vaak wijzigt het zich vanzelf als we bezig zijn. Geef het ook aan vooraf als je de shoot boekt, wanneer je ook graag naar buiten gaat. Dan houden we daar rekening mee in de planning.

 

Ik wil eigenlijk dat je een hele dag foto’s komt maken voor een lifestyle reportage, kan dat ook?
Ja hoor, gezellig. Het leuke van een hele dag is, dat je echt een reportage kan maken van een dag uit het leven van... Hiermee maak je een tijdsdocument van jullie eigen leven.

En ja, dat hebben we ook al vaker gedaan. Wil je dat ook? Leuk! Bel of mail mij even om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Ik wil graag een lifestyleshoot, maar heb geen pinterest-like huis. En nu?
Ieder huis is geschikt voor lifestyle fotografie. Het gaat erom dat het een huis is waar jullie leven. Het ene huis is strakker ingericht dan het andere, maar voor de foto maakt dat niet uit.

Opruimen mag, maar hoeft voor mij of de foto niet. Laat het vooral jullie 'thuis' zijn, dat is het mooiste op de foto. Daar kan geen enkele design stoel aan tippen.

CADEAUBONNEN

 

Heb je ook cadeaubonnen?
Jazeker! Heel leuk dat je een shoot cadeau wilt doen. Je kunt een tegoedbedrag cadeau doen of een shoot. De cadeaubonnen worden persoonlijk gemaakt, dus het is ook nog leuk om te geven.


Maakt het nog uit waarvoor de bonnen worden ingewisseld?
Nee hoor. Heb je zelf iets in gedachte, maar wil de krijger liever iets anders, kan dat gewoon. Hetzelfde geldt voor de foto's van Melk&Bad en de fotografie via Suus Coolen.


Hoe bestel ik een cadeaubon?
Stuur mij een mailtje met wat je graag wilt (bedrag, shoot, voor wie etc) en ik zorg dat de persoonlijke cadeaubon bij je terecht komt.

 

INTERIEUR
 

Website
Bed & Breakfast, vakantiehuisje of woning in de verhuur op Airbnb? Goede foto's zijn een must voor online bezoekers. Foto's kunnen een potentiële bezoeker enthousiasmeren of van de boeking laten afzien.

Bij het online boeken van een vakantie huisje/ appartement en het zien van slechte foto's haakt 95% af, zonder de bijbehorende tekst gelezen te hebben. 

Het maken van goede, duidelijke en sfeervolle interieurfoto's is een technisch proces en er is  meer voor nodig dan een telefoon met een camera. Ik doe het graag voor je en beloof je foto's die van jouw website of airbnb afknallen. Gegarandeerd hogere boekingen!

 

Interieur van restaurant, winkel of bedrijf?
Fijn om aan je klanten te kunnen laten zien hoe jouw bedrijf er van binnen uit ziet. Door mooie foto's worden ze extra uitgenodigd om zelf te komen kijken of bezoeken, zoals bij een restaurant of winkel.

Kijkje achter de schermen? Door op je website mooie foto's te laten zien van het proces achter de schermen, kun je klanten betrekken bij jou product of dienst. Extra betrokkenheid geeft vertrouwen nu en in de toekomst.

Uiteraard kunnen de gewenste interieurfoto's gemaakt worden, samen met de beeldbank of zakelijke website foto's. 

Zowel interieurfoto's als zakelijke beeldbankfoto's worden gemaakt op basis van jouw wensen en gezamenlijke analyse van beeldbehoefte. 

 

MELKBAD FOTOGRAFIE

 

"Jij deed toch van iets met melk?"
Kreeg ik onlangs nog als vraag. Ja, dat klopt. Ik doe ook iets met foto's en melk. Melkbadfotografie is ontzettend leuk om te doen met prachtig resultaat. Omdat het zo specifiek is, heb ik er voor gekozen dit als een apart concept aan te bieden; Melk&Bad.

 

Wat is Melk&Bad?
Melk&Bad is een onderdeel van Suus Coolen Fotografie en is gespecialiseerd in Melkbadfotografie. In wat..?! In Melkbadfotografie. Neem maar eens een kijkje en verwonder je over de mogelijkheden en prachtige resultaat:  www.melkenbad.nl

 

Melkbadfotografie is toch alleen voor zwangeren?
Neeeee, joh! Melkbad fotografie leent zich zeker uitstekend voor zwangerschapsfotografie. Maar ook voor moeder en kind of alleen kinderen. Of juist hele artistieke foto's van volwassene half ondergedompeld in melk. Super strak en gaaf!

Door de melk kun je visueel er voor kiezen dingen wel of niet te laten zien. Dat geeft een tof effect. Misschien ook leuk voor jou als nieuwe profielfoto?

 

Zijn melkbadfoto's altijd met bloemen?
Nee, zeker niet. Melkbaden kunnen ook met gekleurde ballen, cornflakes of juist helemaal niets en alleen de melk.

Op deze site staan bij 'kids' verschillende foto's van melkbadshoots met kinderen. Maar ook voor volwassenen zijn er meerdere mogelijkheden. Kijk hiervoor op www.melkenbad.nl. 

 

 

 

 

 

PORTRET

 

Kan ik als volwassene ook een portret laten maken?
Jazeker! Een nieuw zakelijk portret nodig? Of een mooi portret van jouzelf om cadeau te doen? Ik maak het graag voor je. Het kan in de studio en op locatie. Mail mij wat je graag zou willen en we nemen de mogelijkheden door. 

 

Kan ik met meerdere een studioportret laten maken?
De studio is groot genoeg voor kinderportretten en ook 2 of drie kinderen tegelijk kunnen op de foto. Voor grotere groepen kinderen zouden we naar buiten moeten uitwijken of een externe studio huren.

Voor een volwassene is de ruimte ook groot genoeg. Met meerdere volwassen zijn er ook mogelijkheden, maar zijn de pose- mogelijkheden wat beperkter.

 

Waarom is een klassiek portret duurder dan een studioportret?
Bij een studio portret maken we gebruik van een standaard studio verlichting en achtergrond. Een bewezen opstelling waar prachtige portretten uitkomen. 

De klassieke portretten, worden op een andere manier belicht in de studio en worden intensief na-bewerkt. Hierdoor krijg je die 'schilderij-en' look, die de klassieke portretten zo bijzonder maakt.

Zowel de shoot zelf als de nabewerking kost meer tijd, waardoor de kosten ook hoger liggen.

 

Wat is het verschil tussen een studio en een conceptueel portret?
De studioportretten en de klassieke portretten zijn hierboven toegelicht. 

Soms wil je echter iets anders. Als superman, retro wasserette, bloemenmeisje met vogels of...? In dat geval maken we een portret met aangepaste belichting, styling, achtergronden, attributen en eventueel ook andere locatie. 

De prijs van een conceptueel portret is dan ook afhankelijk van je wensen. Dat is niet altijd duurder, maar wel afhankelijk hoe jij het wilt. Laat mij weten wat je graag wilt en ik geef je de mogelijkheden. 

 

Waar worden de studioportretten gemaakt?
Bij mijn woning in Heesch (10min. vanaf Den Bosch) heb ik een bescheiden studio, waar we de portretten maken. 


Kleur of zwart/wit?
Voor een portret kun je kiezen tussen kleur en zwart/wit. Afhankelijk van wat je met het portret wilt doen. Tijdens de shoot maak ik zowel kleur als zwart/wit. Na de shoot laat ik je de foto's zien en kies je welke je het mooiste vindt. Kun je niet kiezen? Geen probleem, je kunt de foto's ook aanvullend afnemen. 

 

Hoe werkt het broer/zus portret?
Een broer/zus foto is een foto die bestaat uit twee helften, die samen 1 gezicht vormen. Via digitale nabewerking laat ik de verschillende gezichten zo in elkaar overvloeien dat het 1 gezicht wordt. 

Bij de broer/zus foto krijg je twee bestanden. 1 foto waar de twee gezichten in elkaar overvloeien en 1 foto waar een lijn geplaatst is tussen de twee foto's, zodat je beter ziet dat het 2 verschillende kinderen zijn.

De foto's van de kinderen worden in de studio gemaakt. 

 

Hoe werkt dat met de foto met tekening?
De foto met tekening geeft een super leuk effect en is vooral heel erg anders dan anders. Met een eenvoudige tekening kunnen we kinderen in een compleet andere wereld plaatsen.

De foto's worden gemaakt in de studio. Hier kunnen we ook kinderen individueel fotograferen, die later in dezelfde tekening komen. Via digitale nabewerking wordt de tekening 'eromheen' getekend. 

Het thema van de tekening kan een van de voorbeeld foto's zijn of een thema dat jullie zelf hebben bedacht. Heel leuk juist! 

 

Hoe lang duurt het maken van een portret?
Lastig vooraf te zeggen. Misschien zijn we in een half uur klaar en misschien hebben we langer nodig om jou en/of de kids op hun gemak te stellen. Ik vind het zelf vooral heel belangrijk dat we geen tijdsstress hebben. Dus we nemen alle tijd totdat we zeker weten dat de foto die we graag willen erbij zit. 

Uiteraard is het ook afhankelijk van hoeveel personen en wat voor soort shoot we gaan doen. Hier kan ik je dan wel een richting aangeven.


ZAKELIJK

 

Doe jij alle sectoren voor de zakelijke fotografie? 
Het is vooral de vraag of de sector past bij mijn soort foto's. Als het antwoord ja is en je graag foto's in 'mijn stijl' wilt hebben voor de beeldbank van jouw bedrijs, dan is het antwoord ja.


Kan lifestyle fotografie ook zakelijk?
Jaaaaaa! juist! Lifestyle fotografie betekent niets meer dan foto's maken van wat je in je dagelijkse leven aan het doen bent.

Hoe leuk is het om juist aan jouw klanten en andere geïnteresseerden te laten zien wat jullie in het bedrijf doen. Niet (te) geposeerd, maar wel helemaal naar realiteit. 

Binnen de zakelijke fotografie bekijken we vooraf altijd wat de wensen zijn en waar je de foto's voor nodig hebt. Tijdens de shoot is er ruimte voor 'vrije' foto's en geregisseerde foto's. Alles passend bij wat jouw bedrijf wil laten zien.

 

We willen met de zaak allemaal dezelfde portretten.
Goed idee. Profielfoto's op de zakelijke sociale netwerken zijn een belangrijk visitekaartje. Niet altijd is iedereen zich ervan bewust dat een profielfoto veel over jou, maar ook het bedrijf waar je werkt vertelt. Het is dan ook goed om een stil te staan bij de profielfoto's van je medewerkers.

Strak, fris of juist creatief? Het is belangrijk dat de profielfoto's passen bij wat je uit wilt stralen als bedrijf. Graag help ik je daarbij.

 

En kan een combinatie van portretten en beeldbank ook?
Voor de zakelijke fotografie kunnen we ieder combinatie maken, die je graag wilt. Portretten, groepsfoto's, beeldbank voor socials of nieuwe foto's voor je website? 

Vertel mij wat je nodig hebt en ik maak een voorstel voor je.

 

Een kan je ook onze producten fotograferen?
Voor standaard productfotografie die je nodig hebt voor bijvoorbeeld je webwinkel, zijn er vele bedrijven die daarin beter gespecialiseerd zijn.

Maar wil je enkele foto's van producten die jullie maken of verkopen om te laten zien op de socials, dan kan dat zeker worden meegenomen in het voorstel voor de beeldbank. Dat geeft juist een mooie aanvulling.

 

Pak je bij de beeldbank dan ook meteen het winkel-, productiehal- of praktijkinterieur mee?

Wanneer je dat graag wilt en het past bij je bedrijf, natuurlijk! Voordat ik langskom voor een zakelijke beeldbank-shoot, maken we samen een analyse waar de beeldbehoefte ligt. Aan de hand van dat plan, kom ik langs en maak ik jullie specifieke beeldbank. 

 

Mijn site wordt gemaakt door een externe websitebouwer. Die weet wat voor foto's ik nodig heb. 

Wanneer je foto's nodig hebt voor je website is het extra belangrijk om vooraf samen te bespreken welke beelden in welk formaat en ik welke afmetingen je exact nodig hebt. Dit bespreken we vooraf. Vindt je het prettig wanneer ik rechtstreeks met de websitebouwer schakel? Geef het vast aan bij de intake, dan betrekken we elkaar vanaf het begin.